Nieuws

 • Aula begraafplaats Ter Aar

  (20-02-2019)

  De gemeente Nieuwkoop is een overeenkomst aangegaan met Keur & Keur Overlijdenszorg uit Woubrugge, voor beheer en exploitatie van de aula op de algemene begraafplaats in Ter Aar. 

 • Wie belt u als u hulp nodig hebt?

  (19-02-2019)

  Het blijft lastig om te bepalen wie u moet bellen als u hulp nodig heeft. Om dit makkelijker te maken heeft RAV Hollands Midden de ‘Belwijzer voor uw zorg’ gelanceerd.

 • Online stemhulp!

  (18-02-2019)

  Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het Waterschap. Weet u al op welke partij of partijlid u gaat stemmen of kunt u nog wat hulp gebruiken? MijnStem helpt u uit te vinden welke partij het best bij u past. Via www.mijnstem.nl kunt u de online stemhulp invullen voor beide verkiezingen.

 • De wijkagenten aan het woord

  (15-02-2019)

  De column van deze week gaat over verdachte situaties. Wat is nu eigenlijk een verdachte situatie? Wij zeggen altijd, u kent uw buurt het beste en weet als geen ander wanneer er iets niet klopt.

 • Alzheimercafé

  (15-02-2019)

  Op maandag 25 februari 2019 is er in Zalencentrum De Rank in Nieuwkoop weer een Alzheimercafé. Het maandelijkse Alzheimercafé is voor mensen met dementie en hun partners.

 • Feestelijke paal 18 nieuwbouwwoningen De Velden

  (15-02-2019)

  12 februari vierden we de feestelijke eerste paal van het nieuwe woningbouwproject De Velden 2 in Langeraar. Kopers, bouwers, de ontwikkelaar, wethouder en vele andere betrokkenen bij dit project waren aanwezig op de bouwlocatie.

 • Help je kind groeien met de juiste mindset!

  (15-02-2019)

  Op 14 maart 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over groeimindset bij kinderen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders met kinderen tussen 2 en 18 jaar.

 • Open dagen basisscholen

  (14-02-2019)

  Wordt uw kind komend schooljaar vier jaar? Dan moet u binnenkort een basisschool kiezen.

  Verzamel zoveel mogelijk informatie over de scholen die in aanmerking komen voor uw kind. Dat doet u bijvoorbeeld door te kijken op de websites van de scholen, te vragen naar ervaringen van andere ouders en door het bezoeken van de open dagen of informatieavonden. De scholen in de gemeente Nieuwkoop organiseren informatieavonden en open dagen tussen 6 maart en 3 april 2019.

 • Meedoen aan warmetruiendag

  (14-02-2019)

  Op 15 februari is het weer tijd voor één van de grootste klimaatacties van Nederland: Warmetruiendag. Op deze dag staan we erbij stil dat we vaak onnodig energie verspillen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan!

 • Autismecafé

  (12-02-2019)

  Op woensdag 13 maart is er in de Bun in Noorden weer een Autismecafé. Tijdens het eerste deel van deze avond wordt het ‘complimentenspel’ gepresenteerd.

 • Registratie levenloos geboren kind in de Basisregistratie Personen (BRP)

  (12-02-2019)

  Ouders die dat wensen kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze wijziging van de Wet BRP komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in deze basisregistratie voorkomt.

 • Uitreiking subsidiecheque Rijn- en Veenstreek

  (11-02-2019)

  Wethouder Antoinette Ingwersen reikte 6 februari tijdens het netwerkcafé twee subsidiecheques namens Rijn- en Veenstreek uit aan twee initiatiefnemers van recreatieve Nieuwkoopse projecten. Alle ingediende initiatieven uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem zijn getoetst aan de hand van gestelde doelstellingen. De gekozen initiatieven zijn:

 • ‘Samen denken over veilige Kerkweg’

  (06-02-2019)

  In januari heeft de gemeenteraad in een extra besluitvormend raad besloten dat er definitief een supermarkt mag komen achter de Intratuin in Ter Aar. Tijdens deze vergadering heeft de raad een aantal moties ingediend, waarmee het college aan de slag gaat. Een belangrijke motie is gericht op de zorg voor de verkeersveiligheid op de Kerkweg.

 • Bestemmingsplan “Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt” ter inzage

  (31-01-2019)

  De raad heeft op 13 december 2018 ingestemd met de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt”. Naar aanleiding van de zienswijzen is het bestemmingsplan op twee onderdelen gewijzigd vastgesteld.

 • Ontwerp bestemmingsplan IKC Zevenhoven ter inzage

  (31-01-2019)

  Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 31 januari 2019 zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan maakt de bouw van het IKC en bijbehorende voorzieningen mogelijk op de plaats van de voormalige school ‘De Zevenhof’ aan de Vrijenhoek 29-31 in Zevenhoven.

 • Gebruik AED’s kan levens redden

  (25-01-2019)

  Jaarlijks worden er 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp geboden wordt. Dit kan alleen worden bereikt met de inzet van burgerhulpverleners. In samenwerking met Stan Safety heeft de gemeente 22 AED’s in buitenkasten geplaatst. Deze AED’s zijn 24/7 bereikbaar.  

 • Onderzoek lood in de grond

  (23-01-2019)

  Eind januari/begin februari wordt de bodem van een aantal speelplaatsen en (school)pleinen onderzocht op de aanwezigheid van lood.  Hieronder leest u meer over het onderzoek en vindt u informatie over loodverontreiniging.

 • De wijkagenten aan het woord

  (23-01-2019)

  Daar zijn we weer. Het onderwerp dat we deze keer met u willen bespreken is babbeltrucs. Het komt meer voor dan u denkt in de gemeente Nieuwkoop. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag een keer terug zou willen zien in onze column? Stuur dan een e-mail naar: redactie@nieuwkoop.nl.

 • Ruimen graven algemene begraafplaats in Ter Aar

  (18-01-2019)

  Woensdag 23 januari 2019 start de ruiming van 22 graven op de algemene begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Dit zijn algemene graven, waarvoor een grafrust geldt van minimaal tien jaar. De begravingen van de graven die geruimd worden, hebben plaatsgevonden tussen 1997 en 2006. We halen de graven weg om ruimte te maken voor nieuwe graven. Bij het ruimen van de graven worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf herbegraven.

 • Verkiezingen 2019

  (14-01-2019)

  De verkiezingen van Provinciale Staten en het Waterschap zijn op 20 maart 2019. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.nieuwkoopstemt.nl.

 • Lood in de grond

  (16-12-2018)

  De bodem in Zuid-Holland is een stuk schoner dan vroeger. Toch is de grond nog niet overal schoon. Door huishoudelijk en industrieel gebruik in het verleden komt lood voor in de bodem. Bijvoorbeeld door gebruik in verf, maar ook in waterleidingen. Ook is bij ophogingen gebruik gemaakt van grond en slib waar lood in zat. 

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Slikkendammersluis in Nieuwkoop gestremd

  (07-09-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland stremt de Slikkendammersluis in Nieuwkoop vanaf 6 september 18.00 uur voor de pleziervaart.

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

 • Vaarvergunning digitaal aanvragen

  (23-03-2018)

  U heeft een vaarvergunning nodig als u met een motorboot of elektromotorboot op de Nieuwkoopse Plassen vaart. 

Archief
Top